Cara daftar Alipay akaun terbaru di tahun 2022

Memiliki akaun Alipay, sama ada melancong di China atau membeli-belah di Taobao, menikmati banyak faedah dan kemudahan. Jangan cemburu dengan pengguna Cina lagi. Kini Alipay juga terbuka untuk pengguna luar negara untuk mendaftar akaun Alipay. Sebab mengapa akaun Alipay memerlukan nyata- pengesahan nama? Terdapat sekatan ke atas akaun Alipay yang tidak disahkan seperti:

  • Had perbelanjaan hanya 1,000 RMB setahun
  • Tidak dapat menambah nilai
  • Akaun mungkin tidak berfungsi di bawah kemas kini peraturan baru

Kelebihan akaun Alipay yang disahkan dengan nama sebenar adalah seperti berikut:

  • Had perbelanjaan tahunan 200,000 RMB
  • Penambahan nilai dibenarkan
  • Selain pembayaran dalam talian, Anda juga dapat melakukan pembelian di China
  • Akaun yang disahkan nama sebenarnya adalah kekal

Selain itu, tidak ada biaya layanan untuk pembayaran menggunakan Alipay, dan biaya perkhidmatan tertentu dikenakan untuk pembayaran lain seperti berikut:

  • Kad kredit: 3% yuran perkhidmatan
  • Pemindahan dalam talian: 1.5% yuran perkhidmatan

Selagi tutorial ini membolehkan anda di Malaysia mendaftarkan akaun Alipay anda dan mendapatkan pengesahan nama sebenar hanya dalam lima minit! Sebelum itu, sila sediakan pasport peribadi anda untuk pengesahan nama sebenar.

Langkah 1: Pasang Aplikasi Alipay mudah alih dan sahkan nombor telefon bimbit

Klik untuk memuat turun Aplikasi Alipay mudah alih iOS atau Android. Selepas pemasangan, masukkan Aplikasi Alipay, klik "Signup". Pilih wilayah sebagai Malaysia dan isikan nombor telefon bimbit anda, klik "Signup". Isi kod pengesahan yang dihantar oleh Alipay dari SMS. Setelah pengesahan nombor telefon bimbit berjaya , masukkan langkah seterusnya.

Langkah 2: Tukar kawasan akaun

Pilih kawasan akaun untuk beralih, lalai adalah akaun antarabangsa. Pergi ke halaman utama Alipay, klik pada jalan pintas "Me" di bahagian bawah. Klik ikon roda gigi di kanan atas untuk memasukkan "Tetapan".

Langkah 3: Lakukan pengesahan nama sebenar

Pilih "Account and Security" di "Settings". Dalam pilihan pengesahan nama sebenar, anda dapat melihat label "Unverified". Klik untuk memasukkan Alipay "Real-name verification". Klik butang "Verify Now".

Langkah 4: Isi maklumat pengenalan diri dan serahkan maklumat pasport

Masukkan nama penuh, nombor pasport, tarikh lahir dan maklumat peribadi sebenar anda yang lain dan serahkan. Kemudian tutorial ini memilih untuk menggunakan pasport untuk mengesahkan identiti, jadi pilih lalai "NFC passport & Face verification". Hidupkan NFC telefon bimbit (biasanya telefon bimbit menghidupkan NFC secara lalai, jika Sila buka NFC secara manual) dan keluarkan pasport anda seperti yang ditunjukkan dalam gambar, pasangkan bahagian belakang telefon anda ke bahagian depan pasport dan tekan "Start Verification" untuk mengesahkan.

Bahagian depan pasport Malaysia mengandungi cip dan maklumat peribadi (di atas)

Langkah 5: Kenalpasti keping pasport dan imbas wajahnya

Apabila Aplikasi Alipay mengesan cip pasport yang sah, ia akan menunjukkan bahawa imbasan berjaya. Kemudian Alipay akan meminta untuk mengimbas wajah melalui kamera telefon. Tunjuk kamera depan telefon ke wajah anda untuk mengimbas wajah di dalam sumur -lingkungan cahaya Untuk memastikan imbasan berjaya.

Langkah 6: Muat naik gambar pasport dan lengkapkan maklumat peribadi

Setelah berjaya mengimbas wajah, pergi ke "Verification Center". Sekiranya maklumat peribadi menunjukkan "Incomplete", klik untuk melengkapkan maklumat yang belum selesai seperti alamat, jantina, pekerjaan, dan lain-lain. Akhirnya, klik "Foto ID" untuk mengambil foto atau dari album telefon Muat naik beranda pasport. Setelah menyelesaikan langkah-langkah di atas, pada dasarnya anda telah menyelesaikan pengesahan nama sebenar. Kembali ke pilihan pengesahan nama sebenar dan lihat "Verified" yang bermaksud Alipay anda akaun berjaya disahkan.

Setelah mengaktifkan dan mengesahkan akaun Alipay anda dengan nama sebenarnya, anda boleh mengisi semula Alipay anda dan menggunakan Alipay untuk membuat pembelian di Taobao atau 1688. Anda juga boleh mengisi semula akaun Alipay anda melalui BOXKU. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi perkhidmatan pelanggan kami.

Anda mungkin juga berminat dengan tutorial berikut:

Terakhir dikemas kini:

Perkhidmatan penghantaran terbaik Taobao Malaysia

Beli Online dari China Taobao, 1688, Tmall & biarkan BOXKU membantu anda menghantar bungkusan dari China ke Malaysia

Daftar Sekarang