Kaedah Cara Pembayaran Di Taobao Malaysia 2021

Pilihan pembayaran berikut tersedia semasa membeli-belah di Taobao:

01. Kad Kredit/Kad Debit

Kad kredit atau debit seperti VISA, Master, JCB. Anda boleh membayar secara dalam talian dengan kad kredit anda dengan mengaktifkan fungsi pembayaran dalam talian. Taobao akan mengenakan bayaran perkhidmatan 3% untuk setiap transaksi.

Kredit gambar: Ringgitplus

02. Online Bank Transfer

Semasa menggunakan online banking seperti Maybank, Public Bank, dan lain-lain, memilih online bank transfer secara automatik akan mengalihkan ke bank yang sesuai untuk pembayaran dalam talian. Bayaran perkhidmatan sebanyak 1.5% akan dikenakan untuk setiap transaksi.

03. Ewallet

Yang kini tersedia sebagai pilihan pembayaran ewallet adalah Boost, TouchNGO, MAE dan Merchantrade Money. Pilihan pembayaran ewallet tersedia setelah anda memilih Perbankan Internet Malaysia. Bayaran perkhidmatan sebanyak 1.5% akan dikenakan untuk setiap transaksi. Sekiranya anda mempunyai Lazada Wallet yang diaktifkan dan menggunakan aplikasi mudah alih Taobao untuk membuat pembelian, anda boleh mengikat akaun Taobao anda ke Lazada Wallet anda untuk membuat pembayaran. Apabila anda membayar dengan Lazada Wallet anda, bayaran perkhidmatan sebanyak 1% akan dikenakan untuk setiap transaksi.

04. Perbankan Dalam Talian China

Sekiranya anda sudah mempunyai akaun bank di China, anda boleh memilih Alipay versi daratan (lihat di bawah) dan isikan nombor kad anda untuk membayar. Tidak ada caj perkhidmatan untuk menggunakan kaedah ini.

05. Alipay

Sekiranya anda mempunyai baki yang mencukupi dalam akaun Alipay, anda boleh membayarnya tanpa sebarang bayaran perkhidmatan. Sekiranya anda ingin mengisi semula akaun Alipay anda, sila hubungi perkhidmatan pelanggan kami.

06. Pembayaran pihak ketiga

Sekiranya pilihan pembayaran di atas tidak sesuai untuk anda, anda juga boleh memilih untuk meminta orang lain membayar pesanan anda. Sekiranya anda ingin membayar atas nama anda, hubungi khidmat pelanggan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Anda mungkin juga berminat dengan tutorial berikut:

Terakhir dikemas kini:

Ejen anda yang profesional dan boleh dipercayai

Pakar dalam pengangkutan dan gudang di China

Daftarlah Sekarang